The Cherry Blossom Time in Washington DC and the surrounding area.

Før jul -2005 bestemte Jan og jeg oss for å dra til Washington DC på den tiden da kirsebærtrærne er på sitt vakreste. Dette varierer noe fra år til år, alt etter om det er tidlig vår eller ikke.

Blomstringen var ventet i begynnelsen av april, og vi bestemte oss for å reise tirsdag 28. mars og være der i en uke.

Denne turen ble kombinert med et slektsbesøk, så vi fikk førsteklasses guiding hele veien.

Vi ankom Washington DC og Dulles Airport sent tirsdag kveld, og ble hentet på flyplassen av Sid og Patty.

Onsdag: Vi var tidlig oppe og spiste en god frokost mens vi la planer for dagen. Ettersom vi bodde privat i Vienna, en forstad til Washington DC og ca 20 minutters kjøretur fra byen, brukte vi bilen inn til byen.

Ved Tidal Basin fikk vi vårt første møte med de vakre trærne, - her bugnet det av kirsebær-trær rundt hele innsjøen. Det var lys rosa, hvite og dypere rosa blomster - helt nydelig å se på.

Vi benyttet anledningen til en lang spasertur lands innsjøen. Så fant vi en benk i parken og bare satt og nøt livet.

Ettersom Washington har utrolig mange severdigheter også, ville vi få med oss noen av dem i løpet av uken vi var der. Denne dagen valgte vi å ta oss god tid på National Air of Space Museum.

Torsdag: Vi dro sammen med en venn til Kenwood, Maryland, da dette stedet også er spesielt kjent for blomstringen. Også her var det et meget vakkert område.

På grunn av at kirsebær-trærne var en gave fra Japan til Washington, er byen hvert år godt besøkt av japanske turister. I år var det heller ikke noe unntak, og de tilreisende japanere var meget godt fornøyd med årets blomstring.

Washington DC er kjent for sin Cherry Blossom Festival som varer i 2 uker fra slutten av mars og de første dager i april.

Samme dag besøkte vi Mount Vernon Museum, som var George Washington's hjem.

Fredag: Vi ble med på en omvisning i US Capitol. Planen var å besøke Det Hvite Hus, men dette krevde mer planlegging, så vi rakk ikke å få ordnet med omvisning der. Vi hadde tross alt bestemt oss for å dra bare uker i forveien. Men The Capitol var ingen dårlig erstatning. Meget god guiding ga en minneverdig dag.

The Old Post Office besøkte vi også, og vi tok heisen opp i tårnet hvor vi hadde utsikt over hele byen. Ettersom Washington ikke har skyskrapere, er det mulig å se vidt omkring.

Denne dagen benyttet vi oss av "metroen", - undergrunns-togene, - som det viste seg å være en meget fordelaktig måte å ta seg fram i byen på.

Lørdag: Tur til Richmond for å overvære et 10 km langt løp; et mosjons-løp for noen, og et mer alvorlig løp for andre. Dette løpet heter 10K, og det var 20 00 deltakere. Været var nydelig, +25 grader, og vi som var tilskuere bare nøt dagen som heiagjeng fra medbrakte campingstoler. Vi var faktisk de eneste som ropte "heia"!

Senere inntok vi en smakfull lunsj på en italiensk restaurant, og vi rakk et besøk på Richmond's Confedral White House and the Museum of Confederacy.

Søndag: Vi besøkte slektninger i Great Falls før vi var samlet med familien i Vienna til avskjedsmiddag. At vår vertinne var en ekte gourmetkokk gjorde hvert måltid til en opplevelse!

Mandag: Shopping på Tysons Corner, som viste seg å være et favorittsted å handle både for turister og innbyggere. Dette er også det største kjøpesenteret i området. Med bilen full av poser måtte vi finne oss i at denne turen lakket mot slutten. Flyet skulle gå kl fem, så det ble en kort tur tilbake til Vienna før vi måtte snu nesen hjemover.

En uke hvor vi hadde sett veldig mye fint, spist utrolig mye god mat og fått med oss mye mer historie, kunst og kultur enn vi trodde var mulig på så kort tid.

Aase Margrete :-)

http://www.nationalcherryblossomfestival.org/cms/index.php?id=390

 

Aase Margrete 2006