Berör mig!

 

Om jäg är din bebis - berör mig! 

Jag behöver din beröring på sätt du kanskje aldrig förstår. Inte bara tvätta mig utan vagga mig, pussa mitt ansikte och stryk min kropp. Din lugnande, ömma beröring ger mig trygghet och kärlek

 

Om jag är ditt barn - berör mig!

Även när jag är vrång och till och med tar avstånd  från dig. Ge inte upp, hitta sätt att fylla mina behov. Din gadnattkram hjälper mig att sova gott. Din dagliga beröring säger mig hur du värklingen känner.

 

Om jag är din tonåring - berör mig!

Tro inte att bara för att jag nästen är vuxen behöver jag kännna  att du bryr dig om mig. Jag behöver dina kärleksfulla armar, jag behöver en öm röst. När det stormar i livet har barnet i mig fortfarande behov.

 

Om jag är din vän - berör mig!

Inget visar att du tycker om mig som en varm kram. En helande beröring när jeg är nere, betygar att jeg är älskad. Det försäkrar mig om att jag inte är ensam. Din beröring kan vara den enda jeg får.

 

Om jag är din livspartner - berör mig!

Du kanskje tror att din passion är tillräcklig, men endast dina armar håller rädslan borta. Jag behøver din mjuka tröstande beröring. För att komma ihåg att jeg är älskad som jag är.

 

Om jag är ditt vuxna barn - berör mig!

Även om jag har en egen familj att hålla om, behöver jag fortfarande mammas eller pappas armar när jag är svag. Som förälder själv ser jeg saker på ett annat sätt, jag förstår att uppskatta dig mer.

 

Om jag är din åldrande förälder - berör mig!

  

 

Aase Margrete 2006